Welkom!


Het Rond Advocaten is een kantoor dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het familie- en erfrecht en gevestigd is in Zeist. Wij houden ons uitsluitend bezig met echtscheiding en aanverwante familierechtelijke kwesties, waaronder het erfrecht. Vanuit ons kantoor in Zeist bedienen wij cliënten in de provincie Utrecht en ver daarbuiten.

U kunt bij ons terecht voor vragen over echtscheiding en de financiële afwikkeling daarvan, kinder- en partneralimentatie, huwelijksvoorwaarden, omgangsregelingen, en ook voor vragen over erfrechtelijke kwesties.

Wij hechten aan een persoonlijke benadering en belangenbehartiging op hoog niveau. Daarom zijn wij aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Op onze up-to-date website www.hetrondadvocaten.nl vindt nog meer informatie over onze dienstverlening. Ook kunt u daar diverse modellen vinden.

donderdag 25 april 2013

Scheiden en fiscaal partnerschap

Tijdens het huwelijk is er sprake van fiscaal partnerschap. Het grootste voordeel daarvan is dat alle hypotheekrente bij de meestverdienende partner in aftrek kan worden opgevoerd zodat dit tot een zo groot mogelijk belastingvoordeel leidt.

Dit fiscaal partnerschap eindigt op het moment dat een van de echtelieden zich bij het bevolkingsregisters (GBA) inschrijft op een ander adres én een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank wordt ingediend.

In het jaar dat het fiscaal partnerschap eindigt, kunnen partijen voor de verdere duur van dat jaar nog fiscaal partner blijven. Daarna niet meer.

Het einde van het fiscaal partnerschap heeft consequenties voor onder andere de hypotheekrenteaftrek. Als ieder van partijen voor de helft eigenaar is van de woning, kan eenieder nog slechts in aftrek opvoeren 50% van de hypotheekrente. Ook al betaalt hij/zij voor 100%.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten