Welkom!


Het Rond Advocaten is een kantoor dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het familie- en erfrecht en gevestigd is in Zeist. Wij houden ons uitsluitend bezig met echtscheiding en aanverwante familierechtelijke kwesties, waaronder het erfrecht. Vanuit ons kantoor in Zeist bedienen wij cliƫnten in de provincie Utrecht en ver daarbuiten.

U kunt bij ons terecht voor vragen over echtscheiding en de financiƫle afwikkeling daarvan, kinder- en partneralimentatie, huwelijksvoorwaarden, omgangsregelingen, en ook voor vragen over erfrechtelijke kwesties.

Wij hechten aan een persoonlijke benadering en belangenbehartiging op hoog niveau. Daarom zijn wij aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Op onze up-to-date website www.hetrondadvocaten.nl vindt nog meer informatie over onze dienstverlening. Ook kunt u daar diverse modellen vinden.

woensdag 3 april 2013

Partneralimentatie, korter dan 12 jaar?

In de wet is nu geregeld dat de periode waarover alimentatie moet worden betaald, meestal 12 jaar duurt. Velen vinden deze termijn te lang en niet meer van deze tijd. Daarom is er een wetsvoorstel ingediend om te komen tot een verkorting van deze termijn. Het zal nog wel enige tijd duren voordat dit definitief geregeld is.

De meesten realiseren zich echter niet dat het nu ook al mogelijk is om deze termijn van 12 jaar verkort te krijgen. De rechter kan namelijk op verzoek van een van de partijen ook nu al bepalen dat de alimentatie eerder dient te eindigen, bijvoorbeeld wegens de (hoge) leeftijd van partijen of vanwege het feit dat de alimentatiegerechtigde na verloop van tijd zelf in staat is om inkomen te verdienen.

Men kan om de termijn verkort te krijgen een verzoek indienen bij de rechtbank waarin alle relevante feiten op een rij worden gezet en nader wordt toegelicht waarom u van mening bent dat de termijn nu al of binnenkort dient af te lopen.

NB: het wetsvoorstel verkorting partneralimentatie is op 22 april 2014 verworpen door de Tweede Kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten