Welkom!


Het Rond Advocaten is een kantoor dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het familie- en erfrecht en gevestigd is in Zeist. Wij houden ons uitsluitend bezig met echtscheiding en aanverwante familierechtelijke kwesties, waaronder het erfrecht. Vanuit ons kantoor in Zeist bedienen wij cliënten in de provincie Utrecht en ver daarbuiten.

U kunt bij ons terecht voor vragen over echtscheiding en de financiële afwikkeling daarvan, kinder- en partneralimentatie, huwelijksvoorwaarden, omgangsregelingen, en ook voor vragen over erfrechtelijke kwesties.

Wij hechten aan een persoonlijke benadering en belangenbehartiging op hoog niveau. Daarom zijn wij aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Op onze up-to-date website www.hetrondadvocaten.nl vindt nog meer informatie over onze dienstverlening. Ook kunt u daar diverse modellen vinden.

dinsdag 20 juni 2017

Toestemming ex voor zomervakantie

Vorige week berichtte de NOS dat de overheid de komende zomerperiode op Schiphol kinderen die met één ouder reizen extra goed in de gaten houdt.

Gezamenlijk gezag = toestemming vragen

Ouders die gezamenlijk het gezag over hun kind uitoefenen en alleen met hun kind op reis gaan, moeten toestemming hebben van de andere ouder van het kind.

Toestemmingsformulier

U dient in het bezit te zijn van een door uw ex-partner ondertekend formulier dat u hier kunt vinden. Wanneer u het betreffende formulier niet bij u heeft, kunt u op Schiphol aangehouden worden voor verhoor en loopt u het risico om uw vlucht te missen.

Vervangende toestemming voor vakantie door de rechter

Wanneer u als ouder met uw kind op reis gaat en uw ex-partner het formulier niet wil ondertekenen, dan kunt u aan de rechtbank vragen om vervangende toestemming. U moet daarvoor via een advocaat een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Het verzoek zal over het algemeen worden toegewezen, tenzij er contra-indicaties zijn.

Wees op tijd!

Vraag tijdig om toestemming van uw ex-partner, want een procedure hierover bij de rechtbank duurt gemiddeld 2 maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten