Welkom!


Het Rond Advocaten is een kantoor dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het familie- en erfrecht en gevestigd is in Zeist. Wij houden ons uitsluitend bezig met echtscheiding en aanverwante familierechtelijke kwesties, waaronder het erfrecht. Vanuit ons kantoor in Zeist bedienen wij cliƫnten in de provincie Utrecht en ver daarbuiten.

U kunt bij ons terecht voor vragen over echtscheiding en de financiƫle afwikkeling daarvan, kinder- en partneralimentatie, huwelijksvoorwaarden, omgangsregelingen, en ook voor vragen over erfrechtelijke kwesties.

Wij hechten aan een persoonlijke benadering en belangenbehartiging op hoog niveau. Daarom zijn wij aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Op onze up-to-date website www.hetrondadvocaten.nl vindt nog meer informatie over onze dienstverlening. Ook kunt u daar diverse modellen vinden.

maandag 15 september 2014

Wel of geen partneralimentatie?

De Dag van de Scheiding is weer achter de rug. We kregen veel telefoontjes met vragen. Met name over partneralimentatie. Dit onderwerp is nu echt in beweging. Een wetswijziging tot verkorting van partneralimentatie is er echter nog niet.

Het recente onderzoek van TNS NIPO onder jongeren geeft aan dat 60% van hen voor afschaffing is. Zij vinden dat na echtscheiding iedereen (weer) voor zichzelf moet gaan zorgen.

Dit is wel erg kort door de bocht. Wat nu als er kinderen zijn en deze verzorgd dienen te worden door een van de ouders? Wat nu als het nodig is dat een van de ouders in verband daarmee parttime gaat werken of niet in staat is om een andere opleiding te volgen?

In de praktijk zijn er tal van voorbeelden te vinden waarin 'geen alimentatie' juist onbillijk zou zijn. Met name in situaties waarin een van de partners verdiencapaciteit inlevert of heeft moeten inleveren in verband met de gezinsopbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten