Welkom!


Het Rond Advocaten is een kantoor dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het familie- en erfrecht en gevestigd is in Zeist. Wij houden ons uitsluitend bezig met echtscheiding en aanverwante familierechtelijke kwesties, waaronder het erfrecht. Vanuit ons kantoor in Zeist bedienen wij cliƫnten in de provincie Utrecht en ver daarbuiten.

U kunt bij ons terecht voor vragen over echtscheiding en de financiƫle afwikkeling daarvan, kinder- en partneralimentatie, huwelijksvoorwaarden, omgangsregelingen, en ook voor vragen over erfrechtelijke kwesties.

Wij hechten aan een persoonlijke benadering en belangenbehartiging op hoog niveau. Daarom zijn wij aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Op onze up-to-date website www.hetrondadvocaten.nl vindt nog meer informatie over onze dienstverlening. Ook kunt u daar diverse modellen vinden.

vrijdag 14 februari 2014

Scheiden zonder rechter

Staatssecretaris Teeven wil scheiden eenvoudiger maken met het nieuwe concept-wetsvoorstel 'Scheiden zonder rechter'. Indien de echtelieden het met elkaar eens zijn en er geen minderjarige kinderen zijn, dan kan de echtscheiding straks op het gemeentehuis geregeld worden. Een rechtbank of advocaat hoeft er dan niet meer aan te pas te komen. (Juridische) afspraken kunnen dan eventueel later gemaakt worden.

Zeer zorgelijk concept-wetsvoorstel

De vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) heeft op 13 februari 2014 aangegeven de gevolgen van het concept-wetsvoorstel zeer zorgelijk te vinden. Lees meer...

Wij zijn het daarmee eens. Echtelieden kunnen straks scheiden zonder juridisch afdwingbare afspraken te maken. De kans op procedures wordt daardoor groter. Een echtscheiding wordt dan niet goedkoper, zoals de Staatssecretaris wil bereiken, maar juist duurder. Ook geldt dat echtelieden het meestal wel eens zijn over de echtscheiding zelf, maar niet over de gevolgen daarvan. Het wetsvoorstel dient daarmee ook geen belang.

Wij zijn met de vFAS van oordeel dat het concept-wetsvoorstel 'Scheiden zonder rechter' een maatschappelijk onwenselijk wetsvoorstel is. Een deskundig advies van een familierechtadvocaat voorkomt problemen in de toekomst.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten